Designed 2016 by Leen.zelf
 
Wie we zijn.
Pagina van L1 en A3 van Wingerden
Wij, A3 & L1, zijn Adrie en Leen van Wingerden en wonen in de Alblasserwaard. Bouwjaar '54 en '56 en zijn de trotse ouders van 1 zoon en 1 dochter. En sinds 2007 hebben we ook een schat van een schoondochter. We zijn in Aug 2011 grootouders geworden van een gezonde, lieve tweeling, een jongen en een meisje. We werken beide voor hetzelfde bedrijf in Alblasserdam. Dit bedrijf heeft ook in Centraal Europa enkele produktiebedrijven. Sinds 2004 wonen en werken we eerst vanuit de Praag en later, 2007, ook wel vanuit Blovice in West Bohemen, Tsjechie. In het verleden gingen we veel met een tent op vakantie. Kamperen bij familie in Oost-Groningen. Of naar Brabant of Zuid Duitsland samen met de kinderen.

Drie jaar zijn we bezig geweest met het verbouwen van onze brandweerwagen tot camper.
Jaren is dit de grootste hobby geweest van Leen. In het weekend vroeg op om naar Discom te gaan. Het bedrijf waar we beiden werken en waar ook in een loods de auto stond gestald. Discom is een toonaangevend bedrijf op het gebied van uitlaatgassen systemen en geluidreductie rondom verbrandings motoren. Hier mochten we in het weekend gebruik maken van de werkplaats en machines. De ideeën over inrichting en bekleding kwamen in hoofdzaak van Adrie die veel tips er trucs aandroeg met betrekking tot de afwerking.
Nu de verbouwing voor het overgrote deel achter de rug is zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe vrijetijd besteding en hebben die gevonden in het maken van een eigen pagina op internet. Onze ervaring willen we delen met mensen die nog bezig zijn met het maken van een camper. Helaas kwamen we pas na de verbouwing in contact met de Mercedes-Hanomagclub DUBBELLUCHT. Een club van enthousiaste doe het zelvers op het gebied van Mercedes en Hanomag bussen. Op de vernieuwde homepage van Dubbellucht zijn vele links, tips en ideeën te vinden over het verbouwen en inbouwen van deze bussen. Op vakantie gaan is voor ons lekker doen waar je zin in heb, niet verplicht zijn om mee te gaan met excursies of optrekken met andere. Het eerste jaar dat we er samen op uit gingen kwamen we niet verder dan 40 km. In de Lopikerwaard vonden we een leuk plekje op een boerencamping waar we zijn aangeland. De boekenkast stond vol met boeken van Herman de Man. Veel van zijn boeken spelen zich in die omgeving af en door er met de fiets er op uit te gaan konden we veel mooie plekjes bezoeken die hij heeft beschreven.
In 2001 gingen we naar Frankrijk met de brandweerwagen. We werden in 2001 in Belgie 'ontvoerd' voordat we maar een camping hadden gezien. Lees hierover onder vakantie verhalen. In 2002 hebben we de reis ondernomen naar Tsjechie en maakten daar een brandweerfeest mee die zijn weerga niet kent.
In 2004 zijn we zo als eerder gezegd, voor ons werk verhuist naar CZ zonder ons Nederlanderschap te verliezen. Sinds mei 2004 is er vrij verkeer van personen en goederen doordat ook Tsjechie lid is geworden van de Europesche Unie.
In 2009 hebben we de brandweerwagen met de pompwagen meegenomen naar onze woonplaats Blovice in CZ om deze na 10 jaar weer eens grondig op te knappen. Zie meer hierover op de pagina - Verbouwing in CZ -

Wij vragen om commentaar te geven op deze pagina's, misschien moeten we wat aanpassen.We zouden het leuk vinden als U een berichtje in ons gastenboek op de home page wil achterlaten.