Gelukkig ben ik een aantal jaren geleden veel dingen kwijt geraakt, vooral negatieve dingen toen ik in een depressive bui al mijn notities in de stortkoker heb gedumpt. Vanaf 1978 had ik al mijn agenda’s bewaard en aan het eind van ieder jaar, zomaar op een paar vellen de gebeurtenissen van dat jaar opgeschreven. Daardoor had ik een aardig boekwerkje van de historie van Discom. Maar omdat ik aan het eind van de negentiger jaren een periode had dat ik het absoluut niet meer naar mijn zin had bij Discom en echt serieus bezig was met ander werk, dacht ik dat het me goed zou doen om de hele mikmak overboord te zetten. Geholpen heeft het niet, althans niet in de zin dat met het verdwijnen van mijn boekwerkje in de stortkoker, mijn probleem ook verdwenen was, maar veel herinneringen die niet zo leuk waren ben ik wel kwijt. Zo zie je maar weer dat er van iets negatief er ook weer iets positiefs kan overblijven. Ik heb het weer prima naar mijn zin.

Onder het woordje ‘terug’ staat er in het woordenboek nog meer woorden die beginnen met terug.

Terugdraaien. Dit is iets dat ik absoluut niet voor ogen heb. Je kan nu eenmaal het verleden niet terug draaien.
Teruggrijpen. Iets wat nogal eens verkeerd begrepen wordt. Je grijpt iets terug uit het verleden als voorbeeld, veelal goed bedoeld maar misschien verkeerd uitgelegd, veelal verkeerd begrepen.
Terugblikken. Dit vind ik nu een aardig woord. Het heeft iets. Iets van blikken, ogenblikken, vriendelijke ogen die omkijken, vriendelijk omkijken naar het verleden, zoals je omkijkt naar een vriend of vriendin die je opeens voorbij zag gaan.

De tijd gaat ook voorbij, kijk eens een ogenblik om, daar ging mogelijk een vriend.
Blik eens terug als naar een goed toneelstuk. Voor mij was het een stuk van mijn leven in 3 bedrijven.

Voorwoord
Designed 2016 by Leen.zelf
Pagina van L1 en A3 van Wingerden
Terug 0.1 [achteruit] 0.2 [naar punt van vertrek] 0.3[weerom]

Dit is de betekenis van het woord terug volgens de dikke van Dale. Het heeft tegenwoordig nogal een negatieve klank. Zo van, je moet niet achteruit of achterom kijken. Blijf vooruit kijken en kijk in de toekomst dat lijkt veel positiever. Ik vind dat op zijn tijd achteruit kijken niet verkeerd of negatief behoeft te zijn. Immers terug kijken op een geslaagde vakantie is leuk, brengt fijne en leuke herinneringen boven. Vooruit kijken na de vakantie is een heel werkjaar voor je zien. Wat zal de tijd brengen voordat het weer vakantie wordt. Maar toch wil ik proberen vanuit het verleden van Discom iets op papier te zetten wat voor mijn gevoel iets positiefs is en leuke herinneringen zijn.