2007. Via Nieuwkoop en Zwolle naar Friesland
Designed 2016 by Leen.zelf
Pagina van L1 en A3 van Wingerden
Zaterdagmorgen half tien. We hebben nu toch vakantie dus kunnen we rustig aan terug naar huis in NL rijden. We gaan zo als altijd via Neurenberg, Heilbronn en Koblenz en dan bij Venlo de grens over. Het weer is prachtig en we besluiten om direct de brandweerwagen maar op te halen. Vanavond misschien nog wat klaar leggen dan kunnen we morgen op weg. Het weer lijkt goed mee te werken. De fietsen laden we pas ’s morgens op de aanhanger. Ze kunnen wel met een ferm kabelslot vastgezet worden aan een paar stevige hijsogen die geschroefd zijn aan de binnenkant van de wagen maar voorkomen is beter dan…

We gaan er voor om eerst eens flink uit te rusten. Dus op naar het Acquoyse meer, een camping in de buurt van Leerdam om eens echt uit te rusten. Een rustige omgeving waar het goed toeven is en waar je in de vroege morgen of in de avonduren leuke fietstochtjes kunt maken. Na een paar dagen daar heerlijk te hebben liggen luieren en veel boeken te hebben gelezen zijn we vertrokken naar de Nieuwkoopse plassen. Daar vonden we op goed geluk een plaatsje op een camping vlak bij het meer. We hebben daar 2 dagen stevig gewandeld en gefietst. Het was prima weer om er lopend op uit te trekken. Midden in de Randstad en toch zo’n rustige omgeving. Het is goed fietsen langs de Meije een klein riviertje dat stroomt richting Bodegraven. We zijn niet toegekomen om te vissen, ’s avonds kwamen er hele zwermen muggen uit het struikgewas te voorschijn en we besloten dan ook snel om de andere ochtend te vertrekken.
We reden vroeg via de binnenwegen over de Veluwe richting het Noorden Daar zouden minder muggen zitten dus we probeerden ergens aan het Ketelmeer om een plaatsje te vinden. Helemaal geen erg, in de drukte rond Zwolle, reden we de afslag richting Kampen voorbij. Even voorbij Zwolle verlieten we de snelweg en kwamen op een dijk die liep langs, wat later bleek de Overijsselsche Vecht.
Daar vonden we een mooie camping die gelegen was direct aan het water Daar konden en hebben we naar hartenlust vissen. Niet dat we iedere dag vis aten maar het was leuk vissen daar langs de vecht.
’s Avond maakte we leuke uitstapjes op de fiets. Ook reden we daar tussen de weilanden door richting Kampen. Ook daar luierende we vele uren en lazen we dikke boeken. We zijn via Friesland en de Afsluitdijk terug gereden naar de Alblasserwaard. Het was een echte vakantie van lezen, luieren, fietsen en vissen. Omdat we Adrie wat last had van bijwerkingen van een medicijn besloten we om via de Afsluitdijk door Noord Holland direct naar huis te rijden. Zo bleven de geplande uitstapjes naar Alkmaar in de ijskast werden gezet. Via Amsterdam reden we naar Utrecht en daar waar de A12 aansluit op de A2 werd er door een auto druk getoeterd en door een paar dames gewezen naar de meest rechtse rijbaan. Omdat we op de A2 reden en de A12 er op aansloot reden we eerst op de rechtse baan maar bij de aansluiting op de derde rijbaan. Nu reden we daar 80 km/h en konden even nog niet terug naar de rechtse baan omdat het verkeer bleef doorrijden van uit de richting Den Haag. Met gebaren probeerde we het duidelijk te maken dat ze wat geduld moesten hebben maar ze bleven voor ons uit rijden toen we op de rechtse baan reden en gebaarden dat we bij het benzine station moesten afslaan. Nu had ik helemaal geen zin in een discussie dus tuften we gewoon door.
Enkele weken later kregen we een email van de voorzitter van Dubbellucht, de Mercedes camperclub waarvan we lid zijn. Hij was benadert door de redactie van het weekblad Elsevier. Die hadden ons zien rijden op de A2 en wilden foto's maken voor een te maken reportage over bijzondere campers. Hij vroeg ons of hij ons email adres mocht doorgeven want de dames die zo toeterden en gebaarden hadden het lidmaatschap kaartje van de club achter de ruit kunnen lezen en zo door wat gegoogeld ons dus toen op het spoor gekomen. Natuurlijk hebben we meegedaan. Toch nog een leuk einde van een wat korte vakantie.