Designed 2016 by Leen.zelf
 
Een draaibare voorbank maken.
Pagina van L1 en A3 van Wingerden
We hebben er voor gekozen om de oude voorbank en stoel weer te gebruiken. De hele bekleding hebben we er afgehaald en precies na gemaakt in nieuwe stoffen. Blauw met wit.
De bank hebben we voorzien van een hoofdsteun, de hoofdsteun voor de stoel, zit geschroefd tegen de wand van de WC. De bank hebben we draaibaar gemaakt door de poten op een hoogte van 35 cm door te slijpen. Hierop maakten we een RVS plaat van 3 mm dikte. Die maakten we aan drie zijde dicht naar de vloer zodat er een rechthoekige vorm ontstond met aan de rechterzijde een uitsparing. Van een lade uit een oud bureau maakten we een la onder de voorbank. Voordeel van zo'n oude lade is dat deze op stalen rollagers loopt, dus onverslijtbaar en het loopt op rolletjes. Aan de onderzijde van de bank lasten we op de poten een vierkante RVS plaat van 3 mm dikte voorzien van 1 gat in de midden van 4 gaten die exact op dezelfde afstand van elkaar staan.
Door nu de bank op de ladekast te plaatsen en deze rond te draaien konden we de juiste plaats bepalen waar het middelste gat moest komen. Deze wijkt af van de oorspronkelijke plaats waar de poten stonden. Dit omdat de bank langs de motorkap moet kunnen draaien en aan de anderzijds langs de deurstijl. Het middelste gat is voor een M12 bout, voorzien van een dubbele moer, zo afgesteld dat de bank kan draaien. In de 4 andere gaten plaatsen we M10 bouten voorzien van vleugelmoeren. Tussen de aluminiumplaat en de stalen plaat hebben we een teflonplaat verlijmd om gemakkelijker de bank te kunnen draaien.
Hoewel de keuring dit niet vereist zijn we op zoek gegaan naar autogordels. Bij een vrachtwagen sloopbedrijf vonden we een compleet stel gordels die vrij eenvoudig gemonteerd konden worden.
Na een aantal jaren is de blauw/witte bekleding in Tsjechië vervangen door skai tijdens groot onderhoud. Kosten incl materiaal € 158.-