Designed 2016 by Leen.zelf
 
De voortent
Pagina van L1 en A3 van Wingerden
Over de kleur waren we het al snel eens, wit moest het worden. Omdat we de buitenzijde van de brandweerwagen zoveel als mogelijk was intact wilden houden heeft het vele uren gekost om een luifel of scherm te zoeken. Het eind van het liedje was dat we een party tent hebben gekocht. Deze dingen hebben een standaard afmeting van 3 meter breed. Nu is zo'n ding eenvoudig op te zetten en om het uit te proberen kochten we een goedkope tent. Bij de Kwantum, incl. 2 stuks zijwanden voor Fl. 68,00. Toen het imperiaal voor de slangen weer gemonteerd moest worden hebben we deze 2 cm meer naar elkaar gezet om zodoende de juiste maat te krijgen voor de bevestiging van de tent. Op de steunen zijn 2 pijpjes gemonteerd waarop de plastic hoekstukken van de tent opgeschoven kunnen worden. Zelfs bij windkracht 8 blijft de tent overeind doordat hij vaststaat aan de auto. Om het uit te proberen is dit een goedkope oplossing die geen afbreuk doet aan het uiterlijk van de brandweerauto. Het nadeel is wel dat je niet, na een dag rijden, eventjes de tent opzet. Echter, wanneer we van plan zijn een paar dagen op een plaats te blijven staan, is immers een kwartiertje opzetten geen bezwaar.

In 2003 hebben we de partytent vervangen voor een luifel. Bij de plaatselijke vouwwagen dealer die ook campingspullen verkocht ontdekten we hoe of de caravanners een voortent aan de caravan monteerden. Nooit hadden we dit gezien maar d.m.v. pees en rails konden we natuurlijk ook een luifel monteren.
De verkoper had een week er voor een luifel terug gekregen die qua kleur niet overeen kwam met de voortent van een dorpsgenoot. Voor € 50,- kochten we luifel, stokken en rail en na een uurtje was de camper voorzien van luifel. In 2008 vonden we een zijwand die we, afhankelijk van de windrichting, links of rechts aan de luifel konden ophangen.
Nog later begin 2013, nadat deze luifel tijdens een onweersbui erg was beschadigd hebben we een schuifluifel gekocht die ons prima bevalt.